Anusara yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij de asanas (yogahoudingen) en ademhaling in een energetische flow worden verbonden.

Anusara betekent 'het volgen van je hart'. Het volgen van je hart betekent dat je met een frisse blik kijkt naar alles wat zich aandient en dat je je hart opent voor het huidige moment zonder vast te houden of te oordelen. Anusara betekent het accepteren van de wereld om ons heen en van onszelf zoals we zijn. Doorheen de les wordt er een thema verweven, waardoor elke les steeds weer een ontdekking is. Hierdoor kan je telkens weer nieuwe mogelijkheden en nieuwe grenzen ontdekken. Aan de hand van duidelijke instructies wordt je op een veilige manier in de asanas gebracht.

Er is veel aandacht voor de adem en de uitlijning van het lichaam. Dit bevordert o.a. het gevoel van balans, gronding en innerlijke ruimte. Zo ervaar je de connectie tussen lichaam, geest en emotie. De spieren worden tegelijkertijd verlengd en versterkt, waardoor je houding verbetert. Dit alles zorgt voor een uitdagende oefenvorm waarin fysieke en mentale kracht, souplesse en balans aan bod komen.